Mökin TOP 3 herkut

Mökkeily on kesän kohokohta. Koko talven ajan odottaa, että pääsee mökille tekemään tiettyjä asioita. Juuri niitä parhaiksi todettuja, joita voi vain toteuttaa mökillä. Herkkuhetkistähän katoaa puolet pois, jos yrittää niitä kotioloissa valmistaa.

Tässä meidän mökkilman TOP 3:

Letut:
Mökillä meillä ei ole kuiva-ainevarastoa, joten lettuihin käytetään valmiita jauheseoksia. Nyt kokeilin Sunnuntain ohukaisjauhetta. Nesteeksi laitoin kivennäisvettä. Todella hyviä ohukaisia tuli! Päälle tietenkin iso kourallinen mansikoita!
Grillicroissantit:
Valmiin croissanttaikinan (Danerolles) sisään kääritään joko suolaisia tai makeita täytteitä. Taaperon suosikkitäyte oli kinkku-juusto, oma suosikki oli metwursti-koskenlaskija. Suklaa on myös aina takuuvarma! Croissantit grillataan grillissä tai nuotion päällä. Pinta on rapea ja sisus ihanan venyvä.

Kalaherkut:
Meidän mökin lampi on joka vuosi ollut kalaton. Pikkuisia kaloja on nähty hyppimässä, mutta isoja ei koskaan ole saatu napattua. Tänä vuonna taapero kuitenkin toi erityistä kalaonnea. Isä sai ensimmäisellä virveliheitolla parikiloisen hauen. Katsiskasta löytyi vielä muutama ahven. Molemmilla kerroilla pojalle oltiin juuri näyttämässä ensimmäistä kertaa kalastusvälineitä, niin heti nappasi! Kerrankin saimme laitettua savustimeen oikeaa järvikalaa kaupan lohen sijaan.Kommentit

Suosituimmat jutut blogissa:

Feta-pinaattipasteijat

Joulun mehevä taatelikakku piparkakkukinuskilla

Vauvan sukupuolen paljastus -kakku