Lämmin persikkapaistos

Kotiinkuljetettu ruoka kaupasta - uhka vai mahdollisuus? Minä pidin sitä aluksi uhkana, koska sehän on laiskan ihmisen merkki, ettei jaksa kaupassa käydä. Toisin kuitenkin kävi, kun ensimmäisen kerran ovikello soi ja kauppakassit kannettiin kotiin sisälle asti. Kirjoittelen tästä myöhemmin enemmän, kun olen kartuttanut kokemusta.
Minun pitää nimittäin vielä vähän harjoitella ruokatilauksen tekoa. Olin mielestäni tilannut 8 persikkaa, mutta kotiin kannettiinkin 8 rasiaa persikoita. Yli 8 kiloa kypsiä persikoita! Hups, mitäs nyt näiden kanssa tekisi? No tietenkin söimme niitä sellaisenaan. Sitten pilkoin niitä smoothien joukkoon. Osan persikoista soseutin ja jäädytin jääpalamuoteissa seuraavia smoothie-annoksia varten. Muutaman rasian vein töihin ilahduttamaan iltapäivänälkäisiä.
Lopuista leivoin Samasta Padasta 2 - puolessa tunnissa -kirjan ohjeella lämmintä persikkapaistosta. Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin omenia ja luumuja, mutta meillä kun sattui olemaan "muutama" kypsä persikka, niin kokeilin käyttää niitä - ja sehän onnistui loistavasti! Taapero vain vetäytyi kiukuissaan lötkömadoksi, kun olin jättänyt persikat liian isoiksi lohkoiksi eikä hän onnistunut siitä lusikoimaan helposti!

Lämmin persikkapaistos

700 g persikoita
1 rkl maissitärkkelystä
1 tl kanelia

Kauracrumble
2 1/2 dl kaurahiutaleita
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 dl maapähkinävoita (makeuttamaton)
2 rkl öljyä

Lisäksi
rahkaa

Pilko persikat uunivuokaan. Ripottele päälle tärkkelys ja kaneli.
Laita vuoka uuniin paistumaan 200 asteeseen.
Sekoita kaurahiutaleisiin mausteet.
Nypi joukkoon maapähkinävoi ja öljy.
Ripottele crumble paistoksen päälle.
Jatka paistamista vielä 30 minuuttia, kunnes hedelmät ovat pehmenneet.
Tarjoile hieman jäähtyneenä rahkanokareen kanssa.


Kommentit

Suosituimmat jutut blogissa:

Jauhelihapasteijat vieraille

Alepan kauppakassi - arjen helpottaja

Vauvan sukupuolen paljastus -kakku