Raparperi-rahkapiirakka

Kesän viimeiset raparperit saivat kunnian päästä heti piirakkaan. Meinasin pakastaa raparperit, mutta herkkuhammasta alkoi kolottaa ja päätin leipoa tutun rahkapiirakan. Mielestäni pakastetut raparperit muuttuvat nopeasti mauttomiksi ja vetisiksi, joten paras vain heti käyttää tuoreeltaan.
Pohjataikinaa mehevöittää piimä, täytteeksi raparperejä kanelilla maustetun rahkan kanssa ja päälle taikinamurua. Ei mitään erikoista, mutta perinteistä ja takuuvarmasti hyvää. Valmiin annospalan päälle pursotettiin vähän kermavaahtoa. Sitä oli kuulemma hauska myös nuolla pöydältä!
Pojan leikkikeittiö on sijoitettu meidän keittiöön, koska siinähän on paras roolileikkejä leikkiä. Kakun kypsyyttä kurkin uunista ja opettelimme samalla, että uuni on niin kuuma, että täytyy käyttää paksuja hanskoja. Taapero kaivoikin heti omansa esiin ja harjoitteli kömpelöillä hanskoilla pizzan paistoa.
Raparperi-rahkapiirakka

4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
3/4 tl leivinjauhetta
3/4 tl soodaa
75 g voita
1 muna
1 dl piimää

250 g rahkaa
1 dl sokeria
2 munaa
1 tl kanelia
1/2 l raparperipaloja

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää pehmeä rasva.
Ota 1/3 taikina murua talteen.
Lisää 2/3 taikinaan muna ja piimä. 
Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle.
Sekoita täytteen aineet. Kaada pohjataikinan päälle.
Ripottele pinnalle taikinamuru.
Paista 200 asteisessa uunissa 35 minuuttia.

Kommentit

Suosituimmat jutut blogissa:

Jauhelihapasteijat vieraille

Alepan kauppakassi - arjen helpottaja

Vauvan sukupuolen paljastus -kakku