Feta-pinaattipasteijat

Lumihiutaleen muotoiset joulutortut ovat olleet tänä vuonna suosittu. Hauskaa, että joka vuosi keksitään uusi taittelutekniikka, millä saadaan klassikkoleivonnainen taas uutisten kärkeen. Joulun aiheet ovat niin perinteisiä, mutta kuitenkin kaipaavat joka vuosi jotain pientä uudistusta.
Me kokeilimme tätä lumihiutaletaittelua suolaisiin torttuihin. Täytteeseen tuli klassinen yhdistelmä fetajuusto ja pinaattia. Taittelu oli helppo toteuttaa: täyte keskelle neliön muotoista taikinapalaa, kaikki reunat suppuun, käännös ja veitsellä kahdeksan viiltoa reunoille. Uunin paisto hoitaa lopun koristelun, kun taikina kohoaa ja täyte tulee esiin raoista.
Feta-pinaattipasteijat
12 kpl

150 g pinaattia (pakaste)
200 g fetaa
1/2 dl ranskankermaa
timjamia
suolaa
pippuria

500 g torttutaikinaa

1 muna voiteluun

Sekoita täytteen kaikki ainekset massaksi keskenään.
Laita ruokalusikallinen täytettä torttutaikinan palalle.
Taittele haluamallasi tavalla.
Voitele taikinareunat.
Paista 225 asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Kommentit

Suosituimmat jutut blogissa:

Joulun mehevä taatelikakku piparkakkukinuskilla

Vauvan sukupuolen paljastus -kakku