Pikkujoulun lempeät suklaat

Nyt kun on puista lehdet tippuneet ja halloween juhlittu, niin eikö saa jo alkaa joulua suunnittelemaan? Joulu on mielestäni ihanaa aikaa, joten joulutunnelmaa on myös mukava vähitellen alkaa luomaan. Nautin siitä, että meillä on monta joulua: isovanhempien luona, mieheni vanhempien kotona ja oman perheeni kanssa. Ei tarvitse tyytyä yhteen joulun juhlapäivään!
Jouluisia herkkuja on myös vaikka kuinka ja paljon: suklaita, tryffeleitä, pipareita, torttuja, kakkuja, luumurahkoja... Siksi täytyy niiden kokeilu aloittaa hyvissä ajoin. Kiitos Hyvää -kirjan ohjetta mukaillen kokeilin tehdä suklaata. Siitä tuli suussa ja sormissa sulavaa sekä pehmeän makuista. Nämä tosiaan pehmenevät helposti, joten niitä on säilytettävä viileässä, eivätkä ne siksi sovi lahjapakettiin.

Lempeät suklaat

1 dl cashewtahnaa
1 dl kookosvoita
4 rkl kookosöljyä
3 rkl taatelisiirappia
5 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljajauhetta

Mittaa kulhoon pähkinätahna, rasvat ja siirappi. 
Sulata mikrossa välillä sekoittaen.
Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi.
Vuoraa sopiva astia kelmulla. 
Kaada suklaamassa astiaan ja laita jääkaappiin/pakastimeen kovettumaan.
Kumoa suklaalevy leikkuulaudalle ja paloittele.
Säilytä viileässä!

Kommentit

Suosituimmat jutut blogissa:

Jauhelihapasteijat vieraille

Alepan kauppakassi - arjen helpottaja

Vauvan sukupuolen paljastus -kakku